Mary-Ann's Oordeel
waar een klein mens groot in kan zijn

 
 
Iemand gisteren naar De Wereld Draait Door gekeken ?
Ik zat net even via uitzending vermist te kijken omdat ik via mijn dagelijkse kanalen vernam dat Freek de Jonge weer een flink staaltje, "hoe zeik  ik iemand anders af" had laten zien.
 
Had ik eerder vol verbazing gekeken hoe hij zichzelf, in dat zelfde programma, volkomen belachelijk maakte door het werkelijk uit te schreeuwen dat hij de “kleine” mens niet in de zaal wil hebben.
Maakte hij het gisteren weer dramatisch erger door zich als een klein kind aan te stellen over andermans leed.
 
 
Freek de Jonge..
Ik schreef het al eerder, Freek moet lekker stoppen. Moet van zijn oude dag gaan genieten. Zich niet meer zo druk maken over mensen die een ander politieke voorkeur hebben dan hij.
Hij moet vooral het theater niet meer in gaan ! En al helemaal niet met “tribute to bram”. Walgelijk achterbaks gedoe. Gewoon lekker thuis gaan zitten, bij het  vrouwtje zijn narcisme botvieren, zijn preken gewoon onder de  douche houden en het zo minne volk, waar hij zo op neer kijkt,  lekker laten voor wat  het is.
 
Dacht ik dat het ergste geweest was, nee kwam Nico Dijkshoorn er nog een schepje bovenop doen.
Wat een schande, dat Nederland zijn schouders onder het probleem van Marco Borsato zette om Diana Ross toch te laten optreden, terwijl er zoveel leed in de wereld was. Zoveel geld nodig.
Heeft u voor mij een teiltje ?  
Het kan ook niet goed zijn  bij die zogenaamde intellectuele ?
 
Na wat tenenkrommend gekeken te hebben was het een verademing om Joop van den Ende aan tafel te zien. Een icoon.  Grijnzend hoorde ik hoe hij een theater aan het bouwen is, wat maar liefst 60 miljoen euro gaat kosten. Dit schenkt hij, samen met zijn vrouw, aan de gemeenschap. Daarbij doet hij een toelage van 1 miljoen per jaar ! geven voor het programma.
 
Feit wil dat ik Joop van den Ende echt een geweldige sympathieke kerel vind en zoals altijd weer genoot hem te horen praten. Groots, maar bescheiden. Zakelijk sterk geworden door mega blunders zoals hij dat zelf zegt. Niemand die op hem afgaf. Niemand die hem erop afrekende.
Gek toch dat dit nu wel gebeurt met Marco Borsato en Paul de Leeuw.
Juist Joop ! Goed gezien !!
 
Maar het antwoord weten we allemaal. Freek zou het lef niet in dat zielige lijfje van hem hebben, om zo de spot te drijven met Joop van den Ende als dat hij dat gisteren wel deed met Marco Borsato en eerder met Marc Marie en … ach talloze..
En hoorde ik in het verhaaltje van Nico Dijkshoorn niets over een theater van 60 miljoen terwijl er zoveel kinderen om hulp verlegen zitten in arme landen.
 
Het kaliber was hen te groot.
 
Wie is er nu klein?

Reacties

Hanny op 24-09-2009 12:41
Precies hetzelfde dacht ik toen ik gisteren de uitzending van DWDD zag. Een door schade en schande wijs geworden man, die zijn oordeel pas geeft na serieus een zaak bekeken te hebben. Een man naar mijn hart. Zonder kapsones. Een man van en voor het volk.
Obi's Oodeel ;-) op 24-09-2009 14:54
Joop van den Ende for President!
 
Oke dat gaat wellicht wat ver.
Maar eerlijk is eerlijk hij heeft het maar wel mooi bereikt allemaal en dat pak je hem niet meer af.
 
Van wat ik van hem weet is hij wel een showman in hart en nieren getuige ook de vele producties die door zijn toedoen de revu hebben gepasseerd.
 
Ik leef mee met Borsato en zij gezin.
De man mag misschine in het verleden veel geluk gehad hebben maar ook hij heeft er keihard voor gewerkt en toen hij succes had (wat hij volgens mij als artiest nog steeds heeft) heeft hij heel veel tijd en geld gebruikt om ander talent verder te helpen en heeft dus op eigen wijze in onze maatschappij geinvesteerd en om de man nu af te katten heeft geen enkele pas en getuigt alleen maar van narcisme en onwetendheid bij de zeikende partij.
Als zijn toko koppie onder gaat dan is dat een groot verlies aan arbeidsplaatsen maar zeker ook aan cultuur.
 
Maar Nederland heeft nu eenmaal altijd een bovengemiddeld gehalte aan azijnpissers gehad.
 
Obi
Annemarie op 24-09-2009 19:34
Tsja Freek.. Houdt het maar bij je oude repertoire.. Ik heb hem eigenlijk nooit zo gemogen. Joop daarentegen een man met een hart van goud! Bovendien.. Misschien is Borsato naïef geweest en dat is denk ik ook het enige dat je hem kan verwijten!!!
maryannsoordeel op 24-09-2009 19:39
@ Hanny .. we denken hetzelfde !
 
@ Obi... Je zit er misschien niet eens zo heel ver naast met Joop for president. Zaten er maar mensen van het soort Joop van der Ende in onze regering !!
 
@ Annemarie.. Helemaal mee eens. Die man is bezig geweest met dat waar hij het beste in is. Zingen. En heeft misschien iets te naief andere mensen vertrouwd.
 
Leidse Glibber op 19-11-2009 23:39
Off topic, ik wist helemaal niet dat je terug was.
Mary-Ann op 20-11-2009 10:31
@ LG, als dat eenmaal in je bloed zit, is het lastig achter je te laten. Bovendien heb ik nu niets meer wat me tegen kan houden.
Het proces van de eeuw ;-) is geweest en dus kan ik weer bloggen wat ik wil ;-)
muziekenfilmgek op 29-11-2009 15:42
Ik ben het helemaal met je eens, twee uitersten die Freek en Joop....geef mij maar Joop! Fijne dag nog en leuk dat je langskwam op mijn blogje! Greetz Bettje
maryannsoordeel op 29-11-2009 15:46
@ Bettje, leuk dat je langskwam ! On topic. ja het is een wereld van verschil !
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl