Mary-Ann's Oordeel
Het zaadje kan groeien

 

Vanmorgen een gezellige lieverd op ziekenbezoek gehad.  Na een tijdje bomen over de kwaaltjes en ongemakken  die een hernia operatie met zich meebrengt kwam het gesprek op interesses.
Ik interesseer mij voornamelijk voor nieuws. Vooral van juridische aard.  Maar eigenlijk verslind ik alle kranten, opinie stukken en hersenspinsels van andere mensen.
Het is best fijn om dan te horen van iemand die zelf een behoorlijk studie pad achter haar heeft liggen, dat een HAVO studie best eens tot de mogelijkheid zou kunnen behoren.

Ik? Ga weg! Ik zal nooit worden toegelaten. Immers, ik heb slechts de lagere school en één jaar brugklas gehad, zo’n 30 jaar terug.
Maar het zaadje was al geplant.  Het laat me niet meer los. Zou ik dat echt kunnen?
Onmiddellijk na het bezoek open ik een google pagina en al snel begeef ik mij in een wirwar van aanbiedingen en de teleurstelling is een feit.

Ondanks dat het volwassen onderwijs is, bestaat de gemiddelde leeftijd van die opleiding uit 18 en 19 jarige.  Ben ik mans genoeg om tussen de jeugd te gaan zitten studeren? Ben ik sterk genoeg om mijn onzekerheden over mijn studeer vermogen en kunde aan de kant te zetten?
Wat jammer nou dat er niet meer 48 jarige zijn die ineens het besluit nemen te gaan leren. Wat had mij dat leuk geleken.
Het zaadje wat vanmorgen door een ander is geplant is al aan het groeien. Nu maar hopen dat het niet vroegtijdig afsterft.  Ik ga er een nachtje over slapen.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl